Skip to main content
 

Informatie STB

Hier vind u info over het skiteam, de trainingen, de wedstrijden & de tarieven.

Algemeen

Skiën in Nederland; dat ligt niet voor de hand zou je denken! Toch zijn er in Nederland diverse skiteams die deelnemen aan slalomwedstrijden op de baan en in de sneeuw. Skiteam Soesterberg is één van die teams. Het skiteam bestaat uit zo’n twintig leden in de leeftijd van 5 tot 20 jaar. Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden moet je regelmatig trainen. Dat doet het skiteam dan ook twee keer per week in de periode september tot en met april.Om deel uit te kunnen maken van het skiteam moet je ervaring hebben met skiën in de sneeuw en/of op borstelbanen. Om te kunnen beoordelen of je al goed genoeg bent, nodigen we je uit om een keer mee te komen trainen. Tijdens deze gratis proeftraining kijken de trainers naar je techniek en talent. Wil je meedoen met de gratis proeftraining? Meld je dan vooraf hier aan!

Ben ik oud genoeg?
Ben jij tussen de 5 en 20 jaar oud en vind jij skiën super leuk? Dan is Skiteam Soesterberg helemaal iets voor jou!

Trainingen

Iedere week vanaf begin september tot half april traint het Skiteam Soesterberg twee keer: op dinsdag- en vrijdagavond. Ons team van trainers vindt het belangrijk dat de trainingen gezellig zijn. Alle leden van het team moeten zich binnen een plezierige en sportieve omgeving kunnen ontwikkelen. Met een pittig trainingsprogramma en een goede sfeer bieden zij een optimale voorbereiding op deelname aan slalomwedstrijden.

Onze Beloften (6 tot 10/11 jaar*)
Trainen op dinsdag en vrijdag van 18.30 – 19.30 uur.
Zij werken aan het slalomgevoel op het steile stuk en leren de slalomtechniek aan.

Team 1 en 2 (10/11 jaar+)
Trainen op dinsdag en vrijdag van 19.15 – 21:00 uur.
Beide teams leggen zich toe op scherp carven en snelheid maken in de slalom.

*Afhankelijk van het niveau en de leeftijd worden kinderen bij de beloften of team 1 en 2 geplaatst, het kan dus zo zijn dan een kind dat jonger is dan 10 toch met team 1 en 2 kan meetrainen.

Gedragsregels trainers

Skiteam Soesterberg neemt de veiligheid van haar skiërs zeer serieus, daarom beschikken alle trainers over een VOG en hanteert het skiteam de gedragsregels voor begeleiders, zoals de gedragsregels die NOC*NSF opgesteld heeft.

De gedragsregels zijn hier te downloaden

Er wordt getraind onder leiding van:

Marc Falandt

Hoofdtrainer

Robin Tamboer

Trainer beloftenteam

Avi de Winter

Trainer Kaprun

Wedstrijden

Slalomcup
Elk seizoen organiseren wij onze eigen Slalomcup. Tijdens deze gezellige onderlinge wedstrijden op onze thuisbaan strijden de leden om punten en doen zij ervaring op voor deelname aan landelijke slalomwedstrijden. Tijdens de “halve finale” en de “grand finale” aan het eind van het skiseizoen worden de prijzen/bekers uitgereikt aan de winnaars.

Nationale Wedstrijden
Leden van ons team die in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie mogen deelnemen aan landelijke slalomwedstrijden. Wedstrijdervaring is belangrijk voor de ontwikkeling van slalomtalenten. Maar een skiër moet wel toe zijn aan het skiën van wedstrijden, en op een verantwoorde manier kunnen deelnemen. Daarom geeft bij het Skiteam Soesterberg de trainer altijd een bindend advies voor het aanvragen van een wedstrijdlicentie.

Er zijn verschillende categorieën wedstrijden, zowel voor de baan als voor de sneeuw. Nationale wedstrijden zijn onder meer de Nationale Punten Wedstrijden: NPWB en NPWS, de Kids Cup en natuurlijk het Nederlands Kampioenschap.

De aanvraag van een wedstrijdlicentie doet een lid zelf bij toestemming van de trainers via de Nederlandse Ski Vereniging (www.nskiv.org). De aanvraag van een wedstrijdlicentie (kosten € 22,-) kan alleen op basis van een lidmaatschap bij de NSkiV.

Tarieven

1X per weekBeloften

390

2020/2010
1x p.w. Training
4x Rollerbaan
Slalomcupdeelname
Vele extra’s

2X per weekAangeraden

435

2020/2021
2x p.w. Training
4x Rollerbaan
Slalomcupdeelname
Vele extra’s

1X per weekTeam 1 & 2

390

2020/2021
1x p.w. Training
Wedstrijdbegeleiding
Slalomcupdeelname
Vele extra’s

2X per weekAangeraden

455

2020/2021
2x p.w. Training
Wedstrijdbegeleiding
Slalomcupdeelname
Vele extra’s